Skip to content Skip to footer

Hydrogel, Nanogel

A Hidrogel egy speciális anyag, amely képes a vizet és egyéb oldatokat megkötni és tárolni. Kémiailag polimer, szintetikus és természetes anyagok hálózata.

Tekintve tulajdonságait, minden olyan esetben hasznosítható, mikor a víz tárolására és szükség szerinti felhasználására/leadására van szükség.

A Hidrogel képes megkötni a vizet és egyéb oldatokat (műtrágya, tápoldatok) de ugyanakkor képes a későbbiekben szükség szerint leadni azt. Az AgroNanoGel magában tárolja az egyes oldatokat és elérhetővé teszi a növények számára, víz- és egyéb tápanyaghiányos esetekben. Súlyához viszonyítva ezerszeres vízmegkötő képességgel rendelkezik, ezért szuperabszorbensnek nevezik.

Csökkenti a talaj tömörségét, javítja a talaj aerodinamikai tulajdonságait. Lassítja a talajerróziós folyamatokat.

Elősegíti a növényzet növekedését, csökkenti a vízhiány okozta streszt illetve használata csökkenti az öntözés gyakoriságát.

Az AgroNanoGel termékeket ajánljuk a mezőgazdasági, gyümölcsészeti, erdőgazdálkodási felhasználásra. Teljesen környezetbarát, nem lép reakcióba a talaj alkotóelemeivel, biologiailag lebomló anyagot tartalmaz.

A jelenlegi piacot tekintve a legnagyobb vízmegkötő képességgel rendelkezik.

5 évig megőrzi a tulajdonságainak 100%-át, majd a talaj aktivitásától függően abszorpciós képessége évente 20%-al csökken, mely újabb hidrogel utánpótlással pótolható.